Ekonomi

Trendyol Yemek Kullanıcıları En Çok Döneri Tercih Ediyor

E-ticaret platformu Trendyol’un Yemek uygulamasının kullanıcıları 2023 yılı başından bu yana fast food olarak döner kebabı tercih ediyor. 16 Kasım Dünya Fast Food Günü dolayısıyla 2023 yılı sonuçlarını açıklayan platformda, döner, burger, pizza, çiğ köfte, kebap, sokak lezzetleri, pide ve lahmacun takip edildi. 2023 yılı başından bu yana 87 milyon fast food siparişi verildi.

Hamburgerden makarnaya, kahvaltıdan dünya mutfağına, kahveden tatlıya kadar 1 milyona yakın ürünün Türkiye’nin 81 ilinde 7/24 sipariş edilebildiği Trendyol Yemek, bu vesileyle Türkiye’nin 1 yıllık fast food sipariş sonuçlarını paylaştı. 16 Kasım ‘Dünya Fast Food Günü’. Verilere göre 2023 yılı başından bu yana 87 milyon fast food siparişi verilirken, en çok siparişin verildiği ay Ekim ayı oldu. Bu yıl uygulamadan en çok sipariş verilen fast food ürünü ise yüzde 21 oranla döner oldu. Döner kebap; Bunu burger, pizza, çiğ köfte, kebap, sokak yemekleri, pide ve lahmacun takip etti.

İlgili Makaleler

Türkiye’nin tercihi fast food

Trendyol Yemek’in yaptığı araştırmaya göre Türkiye yüzde 74 oranında fast food tercih ediyor. Edinilen bilgiye göre, döner yüzde 18 ile ilk sırada yer alırken, yüzde 13 ile burger, yüzde 10 ile pizza, yüzde 7 ile çiğ köfte, tavuk, kebap, yüzde 6 ile pide-lahmacun ve sokak lezzetleri yer aldı.

Siparişlerin çoğu 17.00 – 20.00 arasıdır

Platformun verdiği bilgiye göre en yoğun sipariş saatleri 17.00 – 20.00 oldu. En çok sipariş alınan iller İstanbul, Ankara ve İzmir olurken; Ankara Çankaya, İstanbul Pendik ve İstanbul Ümraniye en çok sipariş veren ilçeler oldu. İstanbul’un Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Sarıyer, Esenyurt, Beylikdüzü, Maltepe, Üsküdar ve Bağcılar ilçelerinde burger, Beykoz ve Pendik ise döneri tercih etti.

Uygulamada fast food ürünleri satan satıcıların sayısı geçen yıla göre yüzde 8,22 arttı.

Kullanıcılarına çeşitli indirimler sunuyor

Açıklamaya göre Trendyol Gıda uygulaması, ister zincir restoranlardan, ister mahalledeki yerel restoranlardan dilediğiniz lezzeti kapınıza kadar sipariş etmenize imkan tanıyor. Sıcak ve sıcak yemekleri kullanıcılara ulaştıran uygulama, kullanıcılarına yedikçe indirim, flash ve kupon gibi çeşitli indirimler sunuyor. Mahalle yıldızı özelliği ile bölgenizdeki en uygun restoranları filtrelemenize olanak sağlayan uygulama, aynı zamanda favori restoranlar özelliği ve favori restoranlarınızı kaydetme özelliğiyle de ön plana çıkıyor. – İSTANBUL

gelendosthaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu