Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İnsan Hakları Günü mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Uzun yıllardır demokrasimize gölge düşüren Jakoben zihniyetin yerini eşitlikçi, kuşatıcı ve özgürlükçü, özellikle vatandaş-devlet ilişkilerinde insanı merkeze alan bir yönetim anlayışına bırakmasını sağladık” dedi. .”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “10 Aralık İnsan Hakları Günü” münasebetiyle bir açıklama yaptı. Erdoğan mesajında ​​şu ifadelere yer verdi:

“Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 74. yıl dönümü vesilesiyle tüm vatandaşlarımın İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.

İnsana saygı ve insan haklarının korunması, asırlık birlikte yaşama kültürümüzün ve temel devlet geleneğimizin temel unsurlarıdır.

Bu faktörlerin rehberliğinde son 20 yılda hayata geçirdiğimiz kapsamlı reformlarla hak ve özgürlüklerin kullanılmasındaki sorunları ortadan kaldırarak adeta sessiz bir devrime imza attık.

Uzun yıllar demokrasimize gölge düşüren Jakoben zihniyetin yerini, özellikle yurttaş-devlet ilişkilerinde insanı merkeze alan, eşitlikçi, kuşatıcı ve özgürlükçü bir yönetim anlayışına bırakmasını sağladık.

Somali’den Suriye’ye, Afganistan’dan Ukrayna’ya coğrafyamızdaki çatışmalar karşısında da bu insanlık halini ortaya koyduk.

Çatışma bölgelerinden kaçan milyonlarca mazluma ev sahipliği yapan Türkiye, kurulduğu günden bu yana barış, istikrar ve huzurun tesis edilmesi için samimiyetle çaba gösteren tek ülke olmuştur.

Karadeniz üzerinden tahıl koridoru ve esir mübadelesi anlaşmasını hayata geçirerek milyarlarca insanın hayatını olumsuz etkileyen gıda ve elektrik krizinin analizine katkı sağladık.

Terör örgütlerine karşı farklı cephelerde yürüttüğümüz çalışmaları, ülkemizin insanlığa, insan yaşamının korunmasına, temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasına verdiği önemin bir tezahürü olarak görüyoruz.

Masumların kanıyla kendilerine mal sağlamaya çalışan bu insanlık düşmanlarını ülkemiz ve milletimiz için bir tehdit olmaktan çıkarana kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Bu süreçte bölgemizden başlayarak dünyanın neresinde olursa olsun zulme, zulme, adaletsizliğe, hukuksuzluğa ve çifte standarda karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle İnsan Hakları Gününün özellikle temel hakları ihlal edilen mazlumlar için hayırlara vesile olmasını diliyor, aziz milletimizin huzurunda tüm dünyanın 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyorum.” – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çubuk Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu